Get Adobe Flash player

Bert van der Wijk

Bert van der Wijk is jurist (Rijksuniversiteit Groningen) en sinds 1987 werkzaam in executive search. Hij begon zijn loopbaan bij (Reed) Elsevier en stapte na enige tijd over naar ABN AMRO bank waar hij gedurende een aantal jaren in het buitenlands bedrijf werkzaam is geweest. In 1984 ging hij naar Ford Nederland en heeft daar diverse managementfuncties vervuld.

Van 1987 tot medio 1992 heeft hij als Senior Consultant gewerkt bij o.a. Maes & Lunau. In 1992 richtte hij BJW Executive Search op. Van 2000 tot medio 2014 heeft BJW Executive Search onder de naam BJW Signium International deel uitgemaakt van Signium International. Signium International, het vroegere Ward Howell, is een internationaal netwerk van executive search bureaus. Bert van der Wijk heeft gedurende 4 jaar deel uitgemaakt van de Board of Directors van Signium International en was hierin met name verantwoordelijk voor het aantrekken van new member firms.

In de loop der jaren heeft hij directeuren, bestuurders en toezichthouders in uiteenlopende sectoren geplaatst, zowel in de profit als in de non profit. Daarin heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd.
Met de oprichting van Commissarissensearch in 2013 heeft Bert van der Wijk zich verder toegelegd op het invullen van toezichthoudende functies in de profit en not for profit. Sedert 2013 is hij tevens als Executive Coach verbonden aan Quist Leading Humans, actief op het gebied van Executive Coaching en Board Evaluation voor Raden van Commissaris/Toezicht.

De excutive search activiteiten zijn sinds september 2014 ondergebracht bij BJW Consulting.

Bert van der Wijk heeft de Nyenrode Commissarissen Cyclus gevolgd.
Van 2009 tot 2014 was hij lid van het bestuur van Combattimento Consort Amsterdam.

Hij is Bestuurslid van de Stichting Ubbo Emmius Fonds (fondsenwerving voor de Rijksuniversiteit Groningen).

vanderwijk@bjwconsulting.nl

++ 31 654 37 29 30